Battlefield 2042

FPSPCPEGI 18

Release date: 19 november 2021

Ben jij ready voor de grootste Battlefield game ooit? Dubbel zoveel spelers, dubbel zoveel sensatie. De nieuwe Battlefield 2042 is binnenkort te spelen op hele dikke Game PC’s met DyAC+ monitoren. Klik hier voor meer info over DyAC+. Get ready, soldier! Join de discord om andere Battlefield spelers te vinden en samen mee te spelen. Scroll naar beneden voor meer informatie.

Disclaimer: In Gammax hanteren we de PEGI-leeftijdsclassificaties. De PEGI rating voor Battlefield 2042 is nog niet bekend, maar wij houden voor nu PEGI 18 aan. Kinderen onder de 18 jaar mogen geen PEGI 18 games spelen.

 

Game informatie

Battlefield is een first-person shooter, waarbij je tegen grote teams strijd. De nieuwe Battlefield 2042 heeft het dubbele aantal spelers per map ten opzichte van de vorige Battlefield game, je speelt nu niet in teams van 32, maar in teams van 64 voor de winst.

Maar dat is niet de enige verandering in Battlefield 2042:

  • Mappen met 128 spelers zijn verdeeld in sectoren met controlepunten; je moet alle controlepunten in een sector veroveren om punten te winnen.
  • Klassen zijn vervangen door specialisten, personages die unieke gadgets en eigenschappen hebben, maar alle wapens en uitrusting kunnen dragen.
  • Er zijn speciale gadgets toegevoegd: een grijphaak, een gezondheids-/revive-geweer, een auto-turret, een bewegingssensor en een wingsuit.

Dit jaar is er geen Battle Royale-modus en ook geen singleplayer-campagne. De focus ligt dus volledig op All out war met maar liefst 128 spelers tegelijk, maar binnenkort ook op de nieuwe gamemode Hazard Zone, die volgens de ontwerpers ervoor zorgt dat je op het randje van je stoel gaat zitten! Daarover binnenkort meer.

Bekijk hieronder de gameplay trailer van de nieuwste Battlefield