Team Fortress 2

FPSPEGI 16

Team Fortress 2 is een op team gebaseerd FPS-computerspel voor meerdere spelers ontwikkeld door Valve Software. In het spel vechten twee teams tegen elkaar en elk team is samengesteld met teamleden uit negen verschillende klassen, waarvan drie aanvallend (Scout, Soldier en Pyro), drie verdedigend (Demoman), Heavy en Engineer en drie ondersteunend (Medic, Sniper en Spy).

Game informatie

In Team Fortress 2 zijn er twee teams: team rood (RED – Reliable Excavation Demolition) en team blauw (BLU – Builders League United Inc.). In elk van de speltypes van Team Fortress 2 spelen deze teams tegen elkaar met elk hun eigen of soms hetzelfde doel.

Er zijn veel verschillende gamemodes in Team Fortress 2

Arena
In de arena mode heb je zoals gewoonlijk twee teams RED en BLU. Het is de bedoeling dat men alle spelers van de tegenstander uitschakelt. Als er na ongeveer één minuut spelen nog mensen over zijn in beide team, is het mogelijk om een controlepunt te veroveren om te winnen. Elk team moet drie opeenvolgende keren winnen om één ronde te halen. Hierbij is samenwerken erg belangrijk, omdat deze gamemode spelers niet laat respawnen als ze worden verslagen.

Capture the Flag 
In Capture the Flag moeten de standaard teams (BLU en RED) als eerste 3 keer de koffer (“The Intelligence”) uit de basis het vijandige team stelen en terugbrengen naar hun eigen basis.

Capture Points
In dit type spel zijn er één of meerdere punten, die door beide teams ingenomen kunnen worden. Deze punten zien er in Team Fortress uit als ronde metalen platen, en kunnen ingenomen worden door er een paar seconden op te blijven staan. Wanneer een team alle punten in zijn bezit heeft, wint dit team. Gelijkspel treedt op wanneer beide teams er na een bepaalde tijd niet in geslaagd zijn om alle punten in bezit te krijgen. Typisch is het laatste punt meestal dicht bij de basis van de tegenstander.

Payload 
In dit type spel is het de bedoeling dat team BLU een karretje met daarop een bom (de “cart”) naar de basis van team RED duwt, door er in de buurt te staan. Team BLU wint als het karretje de rode basis bereikt. Team RED wint als de tijd op is. Team RED kan voorkomen dat het karretje bij hun basis komt door ervoor te zorgen dat team BLU niet de gelegenheid krijgt om bij het karretje te komen. De kar bevat ook een Level 1 “Dispenser” die team BLU HP (Health Points) en Ammo (kogels, magazijnen enz.) verdeelt.

Payload-Race 
Dit type spel lijkt op Payload. Het verschil is, dat beide teams nu een karretje hebben, en deze over twee identieke routes naar elkaars basis moeten rijden. Het team dat hun karretje als eerste bij de basis van het andere team krijgt, wint.

King of the Hill 
In dit speltype zijn de maps klein. Er is maar één controlepunt en het is de bedoeling dat de teams RED en BLU dit punt overnemen. Wie het punt overneemt moet dit proberen te verdedigen tegen mogelijke aanvallen. Elk team heeft een timer, die op drie minuten staat. Zolang een team het controlepunt in bezit heeft, zal de timer terug tikken, en het team waarvan de timer als eerste op 0 staat, wint. Ook hier heeft men een tijdje om het controlepoint terug te winnen, als dit gebeurt, is er een ‘overtime’.

Medieval Mode
In medieval mode  moet de speler met melee wapens (bijvoorbeeld zwaard) of middeleeuwse wapens (Zoals een boog) drie controle points overnemen. Zodra men de twee buitenste control points heeft overgenomen, krijgt men een minuut om de laatste controle point over te nemen. Als dit niet lukt moet de speler eerst de twee buitenste weer opnieuw overnemen om weer een kans te krijgen.

Special Delivery 
In Special delivery moeten de 2 standaard teams (BLU en RED) als eerste de raket laten vertrekken. Dat doen ze door als eerste de raketbrandstof, “the Australium” te bemachtigen en in de raket kop te plaatsen. Maar als de brandstof drager gedood wordt en niemand anders het brandstof oppakt binnen de 30 seconden verplaatst het brandstof terug naar zijn start positie. Let op, eenmaal dat een team het brandstof oppakt, kan het andere team het niet bemachtigen tot het terug naar zijn oorspronkelijke plaats gaat.

Mann Versus Machine 
In MvM zit de speler in een team van 6 of meer spelers, en de vijand zijn de door de computer bestuurde machines. Het enige doel van de spelers is om de horde machines tegenhouden voor ze de bom in het hart van de “Mann Co. Factory” tot ontploffing kunnen brengen. De vijanden komen in “waves” (een bepaald aantal vijanden per keer) ten aanval. Er zijn twee onderdelen in MvM: “Mann Up mode” en “Boot Camp”. Om Mann Up mode te kunnen spelen moet je in de “Mann Co Store” (een online winkel in het startmenu van Team Fortress 2) een ticket kopen, in Mann Up mode zijn er meer opdrachten verkrijgbaar en krijg je op het einde van je ronde speciale en/of zeldzame items. Boot Camp is gratis maar bevat minder missies en je ontvangt geen items. MvM is uitgebracht op 15 augustus 2012.