Overwatch

FPSPCPEGI 12

Speel Overwatch bij Gammax op de PC of Playstation. Join de discord om andere Overwatch spelers te vinden en om samen mee te spelen. Houd ook de Discord en Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven van aankomende events en toernooien.

Disclaimer: In Gammax hanteren we de PEGI-leeftijdsclassificaties. Kinderen onder 12 jaar mogen geen PEGI 12, 16 of 18 spellen spelen.

Game informatie

Overwatch is een multiplayer FPS game ontwikkeld door Blizzard Entertainment. In Overwatch kun je tussen 26 heroes kiezen met elk hun eigen abilities, verdeeld in 4 klassen: Offensive, Defensive, Tank en Support.

  • Offensive heroes doen veel damage en kunnen makkelijker het schild van tanks vernietigen
  • Defensive heroes hebben abilities die de control points, objectives of payload kunnen verdedigen
  • Tanks hebben de taak om hun teamgenoten te verdedigen, tanks hebben een schild om schade te blokkeren en veel HP (levens), ook wel absolute units genoemd
  • Supports kunnen teamgenoten healen of andere boosts geven

Er zijn verschillende gamemodes in Overwatch, waaronder:

Assault, waarbij het ene team probeert om twee controlepunten te veroveren en het andere team deze moet verdedigen. Je moet binnen 5 minuten control point A veroveren, daarna mag krijg je 5 minuten extra om Punt B te veroveren. Als het aanvalsteam twee controlepunten heeft veroverd of de tijd om is switchen zij naar de verdediging.

Control, waarbij je verdeeld in twee teams strijd voor een controlepunt in een best of 3 format. Als een team een controlepunt bouw je je score op tot 100%, wie als eerst de 100% haalt wint de ronde, het team dat als eerst twee rondes wint!

Escort, waarbij het ene team een lading vervoert en naar een afleverpunt moet begeleiding en het andere team dit probeert te voorkomen. Als het team de lading heeft vervoerd naar de eindlocatie of tijd om is switch je van positie. Elke map heeft 2-3 controlepunten, als deze bereikt is komt er extra tijd bij en spawn je daar in plaats van aan het begin. Bekijk hieronder de gameplay trailer van Overwatch: