Hearthstone

PCPEGI 7

Release date: 11-03-2014

Everyone get in here! Speel het gezellige online trading card game Hearthstone gebaseerd op de verhalen van World of Warcraft. Kies jouw held, stel een deck samen met keuze uit meer dan 2000 kaarten en versla je tegenstanders. Vind andere Hearthstone spelers op de Discord van Gammax en daag elkaar uit! Well Met!

Disclaimer: In Gammax hanteren we de PEGI-leeftijdsclassificaties.

Game informatie

In Hearthstone is het de bedoeling dat je de levenspunten van je tegenstander onder de 1 krijgt. Dit doe je door met minions of spells damage te doen op jouw tegenstander. Dit lijkt makkelijker dan dat het is. Je begint met 30 kaarten in je deck, die je van te voren hebt samengesteld. De Minions hebben een bepaalde aanval schade en levens, als jouw minions meer aanval schade heeft dan degene die je aanvalt dan wordt deze vernietigt. Zo simpel is het niet altijd in Hearthstone, veel minions hebben speciale effecten die andere minions sterker maken, beschermen en daarnaast moet je ook rekening houden met allerlei spreuken die je tegenstander kan inzetten. Dit alles maakt Hearthstone een verfrissende en leuke game om te spelen.

In Hearthstone kun je dus kiezen uit veel kaarten met elk hun sterktes, zwaktes en sommige kaarten hebben een extra effect, aan jou de taak om de juiste combinaties te maken en de kaarten strategisch in te zetten. Speel voor de fun of competitief met alleen de 3 nieuwste kaartensets in Standard Mode of alle kaarten in Wild Mode.

Elk jaar is er een nieuw thema, dit jaar is het jaar van de Griffioen. Elk jaar komen er drie nieuwe kaartensets met unieke effecten. Bekijk hieronder de gameplay trailer van Hearthstone.

 

Battlegrounds

Hearthstone breidt zich ook uit met andere gamemodes, in 2019 verscheen de nieuwe gamemode Battlegrounds uit, waar je bij Barman Bob kaarten kan kopen en in kan zetten die automatisch strijden tegen een van de 7 tegenstanders. Blijf jij als laatst over dan ben jij de Battleground Champion.

 

Mercenaries

12 oktober 2021 kwam er een nieuwe gamemode Mercenaries uit, waarin je in turn-based gevechten tegen andere karakters vecht, waardoor jouw karakters nieuwe vaardigheden ontgrendelen. Bekijk hieronder de gameplay trailer: