Genshin Impact

MMORPGPCPEGI 12

Genshin Impact is een actierollenspel (ARPG) ontwikkeld door de Chinese ontwikkelaar Hoyoverse, gepubliceerd op 28 september 2020 voor Android, iOS, Windows en PlayStation 4.

Game informatie

Het openwereldspel in anime-stijl bevat een actie-gebaseerd gevechtssysteem, waarbij je met behulp van magie ook kan wisselen van personages. Het spel is freemium, wat betekent dat het gratis te spelen is en de speler de keuze heeft om te betalen voor extra personages, wapens en andere uitrusting.

Het spel vindt plaats in de wereld Teyvat, die is verdeeld in verschillende staten en regio’s. De (momenteel) speelbare regio’s zijn Mondstadt, Liyue, Inazuma en ten slotte Enkanomiya, waarvan deze laatste niet bij de hoofdnaties toebehoort. Elke van deze naties in het spel haalt inspiratie uit een bestaand gebied of land, en aanbidt zijn eigen godheid. Er zijn zeven goden, elk gekoppeld aan één van de zeven elementen en bovendien ook een ideaal dat ze aspireren, wiens kracht is gekoppeld aan de manier waarop ze hun natie regeren. Deze goden kunnen bepaalde mensen een ‘goddelijk oog’ , oftewel visioen genaamd, geven indien zij betuigen van een overtreffelijke ambitie. Dit ‘goddelijk oog’ is een speciaal juweel dat deze personages in staat stelt elementaire magie te gebruiken. Elk speelbaar personage – behalve de hoofdpersoon en de 7 goden – heeft een goddelijk oog!