Pokémon Brilliant Diamond

Nintendo SwitchPEGI 7

Reis naar Sinnoh in Pokémon Brilliant Diamond! Speel de remake van Pokémon Diamond die in 2006 uitkwam. Meer informatie over Pokémon Brilliant Diamond vind je hieronder.

Game informatie

Het avontuur in Pokémon Brilliant Diamond vind plaats in Sinnoh. Dit natuurrijke gebied met Mount Coronet in het hart is een land waar vele mythen hun oorsprong vinden. Op je reis bezoek je vele verschillende locaties in Sinnoh, terwijl je probeert de kampioen van de Pokémon League te worden.

De game blijft trouw aan het oorspronkelijke verhaal en de schaal van de dorpjes en paden is behouden gebleven. Als je Pokémon Diamond en Pokémon Pearl hebt gespeeld, kun je terugkeren naar bekende locaties en bekende momenten opnieuw beleven. Mocht je nog nooit eerder voet hebben gezet in Sinnoh, dan staan je talloze nieuwe ontmoetingen en verrassingen te wachten.

Deze remake bevat gebruiksvriendelijke functies uit recente delen van de Pokémon-serie, en toont close-upscènes tijdens Pokémon-gevechten.

Pokémon in Sinnoh

Aan het begin van je avontuur kun je een van deze drie partner-Pokémon kiezen:

  • Turtwig – type gras: In zijn lichaam vind fotosynthese plaats en daarmee maakt hij zuurstuf aan. Het blad op zijn kop verwelkt als hij dorst heeft.
  • Chimchar – type vuur: de vlammen op zijn rug worden gevoed door gas dat in zijn buik wordt gemaakt. Zelfs regen kan het vuur niet doven.
  • Piplup – type water: hij leeft langs de kust in noordelijke gebieden. Deze ervaren zwemmer kan meer dan 10 minuten onder water blijven

Legendarische Pokémon

In Pokémon Brilliant Diamond zit de exclusieve legendarische Pokémon  Dialga, een Steel/Dragon Pokémon. Dialga is ijzersterk en het vangen van deze Pokémon is dan ook een flinke uitdaging op zich.

Bekijk hieronder de trailer voor deze generatie Pokémon