BioSchock Series

PCPEGI 18

BioShock is een first-person shooter, waarin je in het eerste deel in een onderwater wereld terecht komt en moet ontsnappen aan al het gevaar wat deze stad teweeg brengt. Bij Gammax kun je de remastered versie van BioShock I en BioSchock II spelen. Ook het derde deel BioSchock Infinite is te spelen bij Gammax.

Game informatie

Bioshock start met de vliegtuigcrash van het hoofdpersonage (Jack) midden in de Atlantische oceaan in 1960. Hij weet als enige passagier te overleven en ontdekt een oude vuurtoren die de ingang tot de onderwaterstad Rapture (letterlijke vertaling: extase) afbakent. Het blijkt dat dit gigantische metropolis werd gesticht door Andrew Ryan. Rapture werd gebouwd als utopie verborgen voor de rest van de wereld: volgens de ideologie van Ryan heeft iedere inwoner het recht op de vruchten van zijn werk, zonder inmenging van een ander (denk aan de overheid die belastingen int of de ethische aspecten van kunst- en medische wereld). Het bestaan van Rapture werd geheim gehouden opdat geen enkele ‘parasiet’ van buitenaf de ideologie van Rapture zou kunnen verstoren.

In BioSchock kun je Plasmids en Vigors gebruiken om jouw genetische samenstelling te vergroten en te verbeteren, waardoor je speciale vaardigheden vrijspeeld. Daarnaast kun je ook wapens aanpassen met upgrades en gespecialiseerde munitie en traps & hacking-apparaten
maken.

Bioschock II

Bioschock II speelt zich af in de dystopie Rapture, acht jaar na de gebeurtenissen in BioShock. De speler wordt Subject Delta genoemd, een prototype dat in tegenstelling tot de andere nog over een zeker wilsvermogen beschikt. Delta ontwaakt in 1968, 9 jaar nadat hij gedwongen werd zich door het hoofd te schieten. Hij gaat op zoek naar zijn verloren Little Sister, Elanor Lamb, waar hij kunstmatig mee verbonden is. Elanor is echter de dochter van Sofia Lamb, een psychiater die na de gebeurtenissen in BioShock de controle over Rapture heeft bemachtigd. Lamb is een altruïst en heeft bijzondere plannen voor haar dochter’s toekomst en uit angst dat Subject Delta haar plannen gaat dwarsbomen, stuurt zij haar splicers en Big Sisters achter hem aan. Subject Delta wordt geholpen door Dr. Bridgit Tenenbaum en Augustus Sinclair. Tenenbaum heeft er in samenwerking met Eleanor voor gezorgd dat Delta uit zijn ‘coma’ is ontwaakt en wordt gedurende het spel begeleid door Augustus Sinclair die hem naar Eleanor loodst. Gedurende de loop van het verhaal verneemt de speler (Subject Delta) de gebeurtenissen verlopen sinds zijn ‘zelfmoord’ en de reden waarom en hoe hij na al die jaren ontwaakt is.

Bioschok Infinite

In Bioshock Infinite speel je als Booker DeWitt. Hij wordt door iemand ingehuurd om een meisje te redden en daarmee zijn schulden af te betalen. Booker komt terecht in Columbia, een stad die zweeft tussen de wolken. Hier moet hij op zoek gaan naar de jonge vrouw genaamd Elizabeth, maar meteen bij aankomst krijgt hij het al aan de stok met de ordediensten. De dictatoriale leider van Columbia, Zachary Comstock, denkt dat Booker een valse profeet is die naar Columbia is gekomen om de streng religieuze gemeenschap te vernietigen.Het verhaal in Bioshock Infinite heeft veel dubbele bodems, twists, verwijzingen naar spiritualiteit en geheime boodschappen.

Ben jij benieuwd naar deze games? Kom dan snel naar Gammax om de Bioschock serie te spelen op de PC!