Legends of Runeterra

PC

Legends of Runeterra (LoR) is een digitaal kaartspel  ontwikkeld en uitgegeven door Riot Games. Geïnspireerd door het fysieke verzamelkaartspel Magic: The Gathering, probeerden de ontwikkelaars een spel te maken binnen hetzelfde genre dat de toegangsdrempel aanzienlijk verlaagde.

Game informatie

Net als bij andere kaartspellen voor verzamelaars, spelen spelers één tegen één om de levenspunten van hun tegenstander tot nul terug te brengen. Kaarten zijn er in verschillende soorten en behoren tot een van de tien regio’s: groepen kaarten met een vergelijkbare gameplay-identiteit. Een belangrijk kenmerk is het gevechtstempo van het spel; in tegenstelling tot andere verzamelkaartspellen, wisselt elke speler elke beurt af tussen aanvallen en verdedigen.

Veel personages uit League of Legends, een online gevechtsarena voor meerdere spelers van Riot Games, komen voor in het spel. Het fictieve universum van Runeterra, uitgegeven door de ontwikkelaar via korte verhalen, stripboeken en een animatieserie, biedt smaak en thema voor de kaarten van het spel.